Suomalainen 360Visualizer voitti Euroopan bisnesenkeliverkoston ”Paras Startup” -palkinnon ja
sai 500 000 euron sijoituksen

 

Suomalainen visuaalisuuteen perustuvaa myyntiä digitalisoivaa työkalua hotelleille tarjoava 360Visualizer voitti Euroopan bisnesenkeliverkston (EBAN) ”Euroopan paras startup” -tittelin ja sai 500 000 euron sijoituksen. Palkinto myönnettiin EBAN-konferenssissa Malagassa perjantaina. Summa on suurimpia suomalaisiin startup-yrityksiin tehtyjä kansainvälisiä enkelisijoituksia.

– Olemme valtavan otettuja huomionosoituksesta sekä saamastamme merkittävästä sijoituksesta. Sijoitus mahdollistaa kasvuloikan ja pääsemme nopeuttamaan suunnitelmiamme sen ja kokeneen kansainvälisen sijoittajan avulla, 360Visualizerin toimitusjohtaja Kimmo Kaitala sanoo.

360Visualizerin myyntityökalun avulla hotellit voivat tarjota asiakkailleen ainutlaatuisen tavan perehtyä kokous- ja huonetiloihin sekä niihin liittyviin palveluihin. Palvelun veloitusrakenne on SaaS-pohjainen (Software as a Service), eli asiakkaat maksavat ohjelmiston käytöstä kuukausimaksua.

– Jatkuvasti kasvava visuaalisuus luo paineita hotelli- ja matkailualan markkinointi- ja myyntityökaluille, kun ostopäätökset niin loma- kuin kokousmatkojenkin suhteen perustuvat kuviin ja asiakkaan ostopolkua tukevaan muuhun informaatioon, jatkaa Kaitala.

– Maailmalla on useita myyntiprosesseja tukevia ja digitalisoivia työkaluja, jotka ovat toimialariippumattomia. Yhteen toimialaan keskittyviä on vähemmän. 360Visualizer on tällä hetkellä hotellisegmentissä Pohjoismaiden markkinajohtaja. Olemme arvioineet pelkästään hotellien kokousmyyntiä tukevien järjestelmien markkinaksi 700 miljoonaa euroa globaalisti, summaa Kaitala.

EBAN-konferenssin pääpalkinnosta päätti menestyvä saksalainen nettiyrittäjä Andreas Mihalovits. Mihalovits on Marbella Tech Angelsin perustaja ja pääsijoittaja, joka on tehnyt aikaisen vaiheen sijoituksia yhteensä kahteentoista eurooppalaiseen yritykseen.

– Keskeisin kriteerini palkinnolle ja sijoitukselleni oli se, että visuaaliselle myyntityökalulle on selkeä tarve hotellitoimialalla. 360Visualizerin ratkaisun avulla asiakas voi lähestulkoon kokea kävelevänsä hotellihuoneessa tai kokoustilassa. Lisäksi ratkaisu on innovatiivinen ja kypsä, jota tukee yrityksen terveellä pohjalla oleva liikevaihto. Myös luottamus johdon ja tiimin kykyyn toteuttaa odotettu kasvu oli tärkeässä roolissa päätöksessäni, sanoo sijoittaja Andreas Mihalovits.

EBAN-kilpailu
Vuosittaiseen EBAN-startup-kilpailuun pääsi mukaan noin 50 startup-yritystä eri puolilta Eurooppaa. Kilpailussa jaettiin kolme Marbella Tech Angelsin palkintoa: Paras startup Euroopassa (500 000 euroa), Paras startup Espanjassa (450 000 euroa) ja Paras startup Andaluciassa (200 000 euroa).

Vuosittaisesta startup-kilpailusta vastasi EBAN (The European Trade Association for Business Angels). EBAN on Euroopan bisnesenkelien kattojärjestö, joka edustaa 197 jäsenverkostoa 59:ssä maassa. EBANin jäsenistön arvioidaan sijoittavan kasvuyrityksiin noin 7,5 miljardia euroa vuosittain. Suomesta kattojärjestö EBANiin kuuluu maajärjestö FiBAN.

– Kilpailun voitto on erinomainen tunnustus koko Suomen vireälle startupkentälle. Puolen miljoonan palkintosumma on yhtä suuri kuin Slushin viime vuoden startup-kilpailun pääpalkinto. Merkittävää on myös, että sijoitus on niin sanotusti cross-border eli sijoitus tehdään eri maiden välillä, mikä on harvinaista suomalaisille startupeille, kertoo FiBANin toimitusjohtaja Jan D. Oker-Blom.

360Visualizer
360Visualizer on perustettu vuonna 2013 ja sillä on yli 300 asiakashotellia 10 maassa. Asiakashotellit kuuluvat mm. seuraaville brändeille, Radisson Blu, Scandic, Mövenpick Resorts, Holiday Inn, Crowne Plaza, Corinthia Hotels, Barceló Hotels & Resorts sekä Sokos Hotels ja Cumulus Suomesta. Visualizer oli mukana Red Herring Europen finalistien listalla vuonna 2015. Yritys työllistää 6 henkeä Suomessa. Yrityksen perustajat ja pääomistajat ovat Kimmo Kaitala, Joel Hakuli ja Markus Kauppinen.

Lisätiedot:
Kimmo Kaitala, toimitusjohtaja, 360Visualizer, 040 545 0020 / kimmo.kaitala@360visualizer.com
Jan D. Oker-Blom, toimitusjohtaja FiBAN, 040 551 7551 / jan.okerblom@fiban.org

360Visualizer
Visualizer on visuaaliseen sisällönhallintaan ja jakamiseen kehitetty personoitava SAAS-pohjainen ohjelmistopalvelu, joka on kehitetty hotellien myyntiä tukemaan. Yrityksellä on asiakkaina yli 300 hotellia 10 maassa. Asiakashotellit kuuluvat mm. seuraaville brändeille, Radisson Blu, Scandic, Mövenpick Resorts, Holiday Inn, Crowne Plaza, Corinthia Hotels, Barceló Hotels & Resorts sekä Sokos Hotels ja Cumulus Suomesta.Yritys on perustettu vuonna 2013 ja se työllistää 6 henkeä. www.360visualizer.com

FiBAN on suomalainen, kansallinen yksityissijoittajayhdistys, jonka tavoitteena on edistää yksityishenkilöiden sijoitusten tekemistä listaamattomiin potentiaalisiin kasvuyrityksiin. Toiminnan tarkoitus on kasvattaa ja kehittää yksityisten pääomasijoittajien eli enkelisijoittajien, ammattikuntaa. Tämä tapahtuu mm. järjestämällä koulutuksia ja tapahtumia, verkostoimalla enkelisijoittajia sekä edistämällä yhteistyötä tavoitteena löytää laadukkaita uusia kasvuyrityksiä. Lisäksi FiBAN auttaa yrittäjiä rakentamaan kasvuyrityksiä kouluttamalla ja tukemalla yhteistyötä pääomasijoittajien kanssa. Yhdistys edustaa yksityissijoittajia “European Business Angels Network” (EBAN) ja on itsessään voittoa tavoittelematon. www.fiban.org

EBAN (European Business Angel Network) on Euroopan bisnesenkelien kattojärjestö, joka edustaa 197 jäsenverkostoa 59:ssä maassa. Verkosto on perustettu vuonna 1999 aktiivisten enkeliverkostojen toimesta yhteistyössä Euroopan komission ja EURADA:n kanssa. www.eban.org

Lataa mediatiedote